25.3 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

Regen, kans op natte sneeuw

Verwachting voor vandaag en morgen

Het is bewolkt en er valt regen. Aan de kust komen er ook buien voor, mogelijk met hagel en onweer. Vooral in het oosten is dan lokaal ook natte sneeuw mogelijk. De maximumtemperatuur ligt rond 5°C. De wind is zuid tot zuidwest en boven land matig tot vrij krachtig, 4 tot 5 Bft, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. Op de Waddeneilanden is er kans op zware windstoten rond 75 km/u. Vanaf het einde van de middag neemt de wind van het westen uit af en draait dan naar richtingen tussen west en noordwest.

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt en valt er plaatselijk regen, in het oosten mogelijk ook natte sneeuw. In het zuiden is het waarschijnlijk droog en zijn er enkele opklaringen. De minimumtemperatuur ligt rond 2°C, maar in opklaringen in het zuiden kan het mogelijk afkoelen tot net onder het vriespunt. De wind is overwegend zwak en komt uit een richting tussen zuidoost en zuidwest.

Zaterdag overdag is het in het midden en noorden bewolkt en valt er af en toe regen, lokaal mogelijk ook natte sneeuw. In het zuiden is het aanvankelijk overwegend droog en is de zon soms even te zien. In de loop van de middag breiden bewolking en neerslag zich uit richting het zuidwesten. In de avond kan er lokaal mist ontstaan. De maximumtemperatuur ligt tussen de 2 en 5°C. Er staat een zwakke tot matige wind, meestal uit zuidwestelijke richtingen. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 26/11/2021 16.12 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio