9 C
De Bilt

Regenachtig weekend, zondagnacht en ochtend overwegend droog

Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht in het zuidoosten bewolkt en af en toe regen, elders komen opklaringen voor. In de loop van de nacht raakt het van het zuiden uit geheel bewolkt en gaat het in het gehele zuiden van het land regenen. De minimumtemperatuur ligt rond 9°C. De zuidelijke wind is zwak tot matig, langs de kust soms vrij krachtig, 5 Bft.

In de ochtend is het overwegend bewolkt en valt er vooral in het zuiden regen. In de loop van de ochtend breidt de neerslag zich over het hele land uit. Later in de middag wordt het in het midden en oosten overwegend droog, in het westen kunnen dan echter nog wel enkele buien voorkomen. De maximumtemperatuur ligt rond 14°C. De zuidoostenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft.

In de nacht naar zondag zijn er brede opklaringen. In het noordwesten en in het Waddengebied is er kans op een bui, in het zuidoosten kunnen er van België uit wolkenvelden binnendrijven. De minima lopen uiteen van 6°C in het oosten tot 10°C aan zee. Er staat een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige zuidwestenwind die in de loop van de nacht naar zuid draait.

Zondagochtend begint met veel sluierwolken waar de zon nog doorheen schijnt, maar in de middag wordt de bewolking van het zuidwesten uit dikker. In de middag gaat het in de westelijke helft van het land regenen, in de avond ook elders. Vanaf halverwege de avond wordt het van het zuidwesten uit droog en klaart het deels op. De middagtemperaturen variëren van 12°C aan zee tot 17°C in het zuidoosten. De wind draait naar zuidoost en neemt steeds verder toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig tot krachtig. In de avond kan de wind in het Waddengebied af en toe hard zijn, 7 Bft. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 30/10/2021 03.08 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio