14.7 C
De Bilt

Toenemende kans op een bui, mogelijk met natte sneeuw of hagel

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen van kracht.

Vannacht trekken buien vanaf de Noordzee de kustprovincies in, bij deze buien is ook hagel of natte sneeuw mogelijk. De minimumtemperatuur ligt tussen 5°C vlak aan zee en rond het vriespunt plaatselijk in het oosten en zuidoosten. De noordwestenwind is boven land zwak tot matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6.

Vanochtend wisselen zon en bewolking elkaar af en trekken buien met hagel en natte sneeuw van noordwest naar zuidoost over het land. De wind komt uit het noordwesten en wordt matig, aan zee en op het IJsselmeer staat er een vrij krachtige tot krachtige wind, windkracht 5 tot 6.
Vanmiddag is er in de kustprovincies nagenoeg droog en is er veel ruimte voor de zon. Dieper landinwaarts is er meer bewolking en komen er nog steeds enkele buien voor, vaak met hagel of natte sneeuw. De maximumtemperatuur komt uit op 7 à 8°C. De wind is noordwestelijk, matig, in het noorden vrij krachtig, in het Waddengebied en op het IJsselmeer krachtig, windkracht 6. De wind is in het noorden en oosten bovendien vlagerig met daar tijdens buien kans op windstoten tot ongeveer 65 km/u.
Vanavond is het droog en zijn er brede opklaringen. De wind komt uit west tot noordwest en neemt af naar zwak tot matig. Aan de kust en op het IJsselmeer is de wind eerst nog (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6.

Komende nacht is het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -2°C landinwaarts tot iets boven nul aan zee.

Aan zee en in het noordoosten staat een matige westenwind, elders is er weinig wind.
Morgenochtend is het eerst vrij zonnig. Van het westen uit neemt de bewolking toe en het blijft droog. De wind komt uit het zuidwesten en neemt overal toe naar matig.
Morgenmiddag gaat de zon van het westen uit steeds meer schuil achter de bewolking. In het noordwesten kan het later af en toe regenen. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.
Morgenavond is het bewolkt en valt er af en toe regen. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 27/03/2023 01.03 uur LT

  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio