13.5 C
De Bilt

Vamiddag en vanavond enkele stevige (onweers)buien

Verwachting voor vandaag en morgen

In het noorden is het nog zonnig, maar van het zuiden uit neemt de bewolking verder toe. In het zuiden trekken nu al enkele buien over, lokaal met onweer. Later vanmiddag volgen er van het zuiden uit meer buien. Dit zijn stevige buien met onweer en lokaal veel neerslag in korte tijd. Vooral in het midden, oosten en noordoosten zijn plaatselijk ook hagel en windstoten mogelijk. Vanavond wordt het vanuit het zuiden vrijwel overal droog. De maxima lopen sterk uiteen. Aan de kust wordt het niet warmer dan 20°C, in het oosten en noordoosten kan het nog ca. 28°C worden. Op de Wadden staat een matige noordoostenwind, elders is de wind zwak en veranderlijk.

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt met nog een kleine kans op een bui. Verder komen vooral in het oosten enkele mistbanken voor. Met minima van 16 of 17°C is het een zwoele nacht. De wind is zwak en draait naar een overwegend zuidwestelijke richting. In het noordwesten en het Waddengebied staat een matige tot vrij krachtige noordwestelijke wind.

Dinsdag overdag is het overwegend bewolkt en ontstaan er geleidelijk enkele buien. In de middag kunnen deze met name in het oosten en zuidoosten lokaal gepaard gaan met onweer, hagel en windstoten. In de avond neemt het aantal buien af. De maxima liggen tussen 17°C op de Wadden en lokaal 25°C in het oosten. De wind draait naar richtingen tussen noord en noordwest en is in de kustgebieden en op het IJsselmeer matig tot vrij krachtig, landinwaarts matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 28/06/2021 13.54 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio