Van het noorden uit af en toe regen. Woensdag eerst mist

Verwachting voor vandaag en morgen

Aan het begin van de nacht is het zuiden nog helder, daar kunnen plaatselijk mistbanken voorkomen. Een gebied met bewolking en af en toe regen boven het noorden breidt zich gedurende de nacht echter naar het midden en zuiden uit. De minima lopen uiteen van 10°C in het noordelijk kustgebied tot -3°C in het zuidoosten. In de loop van de nacht lopen de temperaturen vooral landinwaarts langzaam op. De wind is zwak, in het zuiden uit uiteenlopende richtingen, elders westelijk. In het noordelijk kustgebied wordt de wind matig tot vrij krachtig.

Overdag is het half tot zwaar bewolkt met enkele buien. De maxima liggen tussen 5°C plaatselijk in Limburg en 11°C aan zee. In de loop van de avond kan in opklaringen mist ontstaan, vooral in het zuiden en oosten. De wind is westelijk en zwak, aan de noordkust matig.

In de nacht van dinsdag op woensdag is er veel bewolking en plaatselijk kan er (mot)regen vallen. Vooral in het zuiden en oosten ontstaat mist. De minimumtemperatuur ligt tussen 9°C in het noordwesten en 0°C in het zuiden van Limburg en er staat nauwelijks wind.

Woensdag overdag trekt de mist langzaam op, het blijft op de meeste plaatsen bewolkt, als er opklaringen komen is dat in het zuidoosten. In het noorden en westen kan wat lichte regen vallen, elders blijft het zo goed als droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 6°C in Limburg tot 10°C op de Wadden. De wind wordt zwak tot matig en zuidelijk. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 22/11/2021 23.50 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio