21.7 C
De Bilt

Van het westen uit (buiige) regen, morgen vooral aan de kust enkele buien

Verwachting voor vandaag en morgen

Van het westen uit wordt de bewolking geleidelijk dikker. In de westelijke helft valt er af en toe wat (buiige) regen. Later vanmiddag trekt een actief buiengebied het zuidwesten binnen met kans op onweer en windstoten. Halverwege de avond verlaat dit gebied het noordoosten. De wind is zuidoostelijk en matig, aan zee (vrij) krachtig, 5-6 Bft. Vanavond draait de wind naar zuidwest en kan deze in het Waddengebied enige tijd hard zijn, 7 Bft.

Komende nacht zijn er vooral landinwaarts opklaringen. In het noorden en westen is er meer bewolking en komen nog enkele buien voor, aan zee mogelijk met onweer. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het binnenland tot 10°C vlak aan zee. De zuidwestelijke wind is landinwaarts matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft.

Maandag overdag zijn er vooral in de ochtend perioden met zon. In de kustprovincies komen enkele buien voor, aan zee mogelijk met onweer. Later in de middag en avond is ook landinwaarts een bui mogelijk. Het wordt ‘s middags een graad of 13. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard, 6 à 7 Bft. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 31/10/2021 12.22 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio