15.9 C
De Bilt

Van het zuiden uit droog. Morgen warm, maar ook kans op onweer.

kaart verwachtingen Vandaag dagVerwachting voor vandaag en morgen

Het is bewolkt en in de noordelijke helft van het land valt regen, het neerslaggebied trekt geleidelijk verder noordoostwaarts en verlaat in de tweede helft van de avond het uiterste noordoosten. In de zuidelijke helft van het land is het inmiddels droog en opklaringen boven het zuidwesten breiden zich vanavond geleidelijk verder uit over het land. De temperatuur loopt uiteen van 9°C in het noorden tot lokaal 17°C in het zuiden. De zuid- tot zuidoostenwind is matig, 3-4 Bft, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft.

Komende nacht is er weinig bewolking en is het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noordoosten tot 12°C in het zuidwesten. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer soms vrij krachtig.

Zondagochtend raakt het van het zuidwesten uit weer bewolkt en trekken er enkele (onweers)buien vooral over het westen van het land noordoostwaarts. Bij deze buien kan hagel voorkomen, kan er veel neerslag in korte tijd vallen en lokaal zijn er windstoten mogelijk. De buien verlaten aan het begin van de middag het noorden van het land, waarna er de rest van de middag veel ruimte is voor de zon. Het wordt een warme dag. In de late avond trekken vanuit het zuiden enkele pittige onweersbuien over het westen van het land noordwaarts. Deze buien kunnen lokaal vergezeld gaan van hagel, veel neerslag in korte tijd en (zware) windstoten. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18°C op de Wadden tot lokaal 26°C in het zuidoosten van het land. De zuidelijke wind is overwegend matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 08/05/2021 16.55 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio