6.8 C
De Bilt

Van het zuiden uit regen, morgen eerst buien met windstoten, later zon

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen van kracht.

Vanochtend is er veel bewolking en is het aanvankelijk vrijwel overal droog. In de tweede helft van de ochtend gaat het in de zuidelijke helft van het land regenen. De wind is zuid en zwak tot matig.
Vanmiddag is er veel bewolking en breidt de regen zich over het hele land uit. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het noorden tot 12°C in het zuiden van Limburg. De wind is zwak tot matig en wordt veranderlijk.
Vanavond trekt de regen geleidelijk naar Duitsland weg. In het noorden is er kans op mist, vooral rond het IJsselmeer en de Waddenzee. Er staat een zwakke tot matige wind uit een west- tot zuidwestelijke richting.

Komende nacht is het op de meeste plaatsen droog en komt er in het noorden plaatselijk mist voor. Later in de nacht kunnen er in het westen van het land enkele buien vanaf zee binnentrekken. De minimumtemperatuur ligt tussen 6°C in het Waddengebied en 9°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is boven land overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer neemt de wind toe naar vrij krachtig tot krachtig.

Morgenochtend is het overwegend bewolkt met plaatselijk een bui. Op enkele plaatsen is de zon even te zien. Een volgend gebied met buien bereikt de westkust halverwege de ochtend en trekt vervolgens oostwaarts. Bij deze buien komen windstoten voor, die aan de kust zwaar (rond 75 km/uur) kunnen zijn. De zuidwestelijke wind is boven land matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, langs de westkust mogelijk korte tijd hard, windkracht 7. In het westen draait de wind aan het einde van de ochtend naar west.
Morgenmiddag trekt het gebied met buien verder oostwaarts en verlaat het land halverwege de middag. Bij de buien komen windstoten voor. Daarna breekt van het westen uit de zon op steeds meer plaatsen door. De temperatuur daalt van ongeveer 10°C aan het begin van de middag naar ongeveer 5°C aan het einde van de middag. De wind wordt overal westelijk en is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.
Morgenavond zijn er brede opklaringen. In het noordelijk kustgebied neemt de kans op een bui toe. De wind komt uit west tot zuidwesten en is boven land matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, later krachtig. Aan het einde van de avond komt in het noordwestelijk kustgebied mogelijk een harde wind te staan, windkracht 7. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 25/12/2022 07.06 uur LT

    

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio