15 C
De Bilt

Van tijd tot tijd onweersbuien. Vrijdagmiddag veel regen

kaart verwachtingen Morgen nachtVerwachting voor vandaag en morgen

Vannacht neemt van het zuidwesten uit de bewolking toe en kunnen eerst in het zuidwesten enkele (onweers)buien voorkomen, mogelijk met windstoten tot 60 km/uur. Deze buien trekken langzaam noordoostwaarts. Het koelt af naar 13°C in het noorden en 18°C in het zuidoosten. De wind is oostelijk en zwak tot matig.

In de ochtend trekken enkele regen- en onweersbuien, eerst mogelijk met windstoten van 60-70 km/uur, van west naar oost. Daarna breekt de zon door, maar in de middag ontwikkelen zich vooral in het oosten en zuidoosten enkele stevige onweersbuien met plaatselijk kans op hagel van ca. 2 cm, windstoten tot ca. 75 km/uur en veel regen in korte tijd. De maximumtemperatuur ligt tussen 20°C aan zee tot 31°C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig en draait naar west tot noordwest waardoor het ‘s middags afkoelt.

In de nacht naar vrijdag klaart het op en vooral in het midden en noorden ontstaat mist of mistbanken. De minima liggen tussen 7 °C in het noorden en 15°C in het zuiden van Limburg. Er is weinig wind.

Vrijdagochtend lost de mist op en zijn er perioden met zon. Tegen de middag neemt de bewolking van het zuidwesten uit snel toe en gaat het regenen. In het zuidoosten is er kans op onweer met mogelijk zware windstoten. Er valt ongeveer 20-30 mm regen, plaatselijk en met name in het zuidoosten nog meer. De maxima lopen uiteen van 18°C aan de kust tot 25°C in Limburg. De wind is eerst zwak, overwegend oostelijk en draait in de (na)middag naar noordwest en neemt aan de kust toe naar matig tot vrij krachtig.(Bron: KNMI)

Uitgifte: 19/05/2022 01.54 uur LT

kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio