21.6 C
De Bilt

Van tijd tot tijd regen, vrij veel wind en oplopende temperaturen

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Zaterdag vanaf halverwege de middag is er kans op zware windstoten in het noordwesten (code geel).

Vanavond valt er plaatselijk af en toe regen of motregen. De wind komt uit zuidwest en is boven land matig tot vrij krachtig. Aan de kust en op het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, windkracht 6-7 en neemt later in de avond af naar (vrij) krachtig, windkracht 5-6.

Vannacht gaat het van het zuiden uit regenen. De temperatuur ligt rond 11°C. De wind komt uit het zuidwesten en is meest matig boven land. Aan zee, boven het IJsselmeer en ook in Limburg wordt de wind (vrij) krachtig, windkracht 5-6 Bft.

Morgenochtend is het bewolkt en zijn er perioden met regen. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig boven land en (vrij) krachtig aan zee en op het IJsselmeer. In de loop van de ochtend neemt de wind boven land toe naar (vrij) krachtig, windkracht 5-6 en aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, windkracht 6-7. Er is dan sprake van een vlagerige wind.
Morgenmiddag is het bewolkt en zijn er perioden met regen. In de loop van de middag wordt het in het zuiden en zuidoosten droger. Het is zeer zacht voor de tijd van het jaar met maximumtemperaturen die uiteenlopen van 13°C in het noordwesten tot plaatselijk 17°C in het zuidoosten. De wind komt uit het zuidwesten en is boven land (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6, aan zee en op het IJsselmeer hard, mogelijk stormachtig, windkracht 7-8. In het noordwesten is er kans op zware windstoten van 80-90 km/uur.
Morgenavond wordt het op steeds meer plaatsen droog. Alleen in het noordwesten blijft het regenen. De wind komt uit het zuidwesten en is boven land vrij krachtig, mogelijk krachtig, windkracht 5-6 en aan zee krachtig tot hard, windkracht 6-7. In het noordelijk kustgebied is tijdelijk een stormachtige wind, windkracht 8 mogelijk. In het noordwesten komen zware windstoten voor 80-90 km/uur. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 30/12/2022 17.43 uur LT

  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio