12.7 C
De Bilt

Vanavond afnemende wind. Dinsdag eerst regen, in de middag droog

kaart verwachtingen Vandaag dagVerwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanavond zijn er opklaringen en blijft het eerst droog, later in de avond komen er buien. De wind uit het zuidwesten neemt af naar matig, langs de kust naar vrij krachtig tot krachtig. In het noordelijk kustgebied kan de wind nog hard zijn, windkracht 7. De zware windstoten verdwijnen spoedig.

Komende nacht trekken er enkele buien van zuidwest naar noordoost over het land. Aan het einde van de nacht bereikt een groter regengebied de westkust. De minimumtemperatuur in deze nacht bedraagt ongeveer 7°C. De wind is zuidwest en is matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, mogelijk hard, windkracht 7. Aan het einde van de nacht draait de wind in het westen naar noordwest.

Morgenochtend is het bewolkt en trekt een gebied met regen van west naar oost over het land. In de tweede helft van de ochtend breekt ook af en toe de zon door en kan er nog een bui voorkomen. De wind draait overal van zuidwest naar noordwest en is matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, mogelijk hard, windkracht 7. Bij de buien in de eerste helft van de ochtend is er in het noordelijk kustgebied kans op zware windstoten tot ca. 80 km/uur.
Morgenmiddag breekt op steeds meer plaatsen de zon door en wordt het met uitzondering van Limburg droog. De maximumtemperatuur ligt rond 7°C, maar in buien zakt de temperatuur terug naar ongeveer 4°C. De noordwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, mogelijk hard, windkracht 7. In de loop van de middag in kracht af en draait naar west.
Morgenavond neemt de bewolking weer toe en trekken enkele buien met hagel en natte sneeuw oostwaarts over het land. Bij een fellere bui kan het kortdurend glad worden en is ook onweer mogelijk. De westenwind is matig, langs de kust vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 13/03/2023 18.15 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio