25.3 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

Vanavond en vannacht kans op gladheid

Verwachting voor vandaag en morgen

Vanavond klaart het op en is het op de meeste plaatsen droog, alleen in het zuidwesten en aan de westkust houden de winterse buien aan. Daarbij kan ook onweer voorkomen. De temperatuur ligt tussen -2°C en +2°C met op meerdere plaatsen kans op gladheid. De wind is boven land (noord)west en zwak, langs de kust en op het IJsselmeer staat er een (vrij) krachtige noord- tot noordwestenwind, 5-6 Bft.

Komende nacht zijn er aanvankelijk brede opklaringen en kan het op veel plaatsen glad worden door bevriezing van natte weggedeelten. In Zeeland kan aanvankelijk nog een winterse bui voorkomen. Van het noorden uit neemt de bewolking toe en trekken er enkele buien over het land, lokaal heeft de neerslag een winters karakter. Later in de nacht klaart het in het noordoosten weer op en kan er lokaal (dichte) mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond -1°C. Er staat boven land een zwakke wind uit west tot noordwest. Langs de kust en op het IJsselmeer staat er een (vrij) krachtige noord- tot noordwestenwind en kan tijdelijk mogelijk toenemen naar hard, 7 Bft.

Maandagochtend kan er vooral in het westen en zuiden een enkele bui voorkomen. Verder kan het aanvankelijk ook nog plaatselijk glad zijn met in het oosten mogelijk (dichte) mist. Daarna is het op de meeste plaatsen droog met geregeld zon, in de middag kan er vooral in het westen weer een enkele lichte bui overtrekken. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. De noordwestenwind is zwak tot matig, langs de kust eerst krachtig tot hard, 7 Bft. Later in de middag en in de avond neemt de wind vooral langs de kust duidelijk af en draait naar westelijke richtingen. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 28/11/2021 22.08 uur LT

  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio