13.8 C
De Bilt

Vanavond enkele onweersbuien

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Vanavond in het hele land onweersbuien, mogelijk met windstoten van 60-70 km/uur (code geel).

Vanochtend schijnt in het noorden en zuiden de zon, elders overheerst de bewolking en plaatselijk valt er nog wat regen. De oostenwind is overwegend matig, in het zuiden staat weinig wind. In het Waddengebied is de wind (vrij) krachtig (windkracht 5-6).
Vanmiddag schijnt in het noorden en zuiden de zon en is het droog. In een strook van Noord-Holland naar Overijssel en Gelderland is het bewolkt en valt er plaatselijk lichte regen. In de loop van de middag trekt het gebied met lichte regen langzaam noordwaarts en kan het aan het einde van de middag harder regenen en is onweer niet geheel uitgesloten. In het uiterste noordoosten wordt het 19°C, in het zuiden 16°C. In Noord-Holland en Flevoland wordt het met de bewolking en lichte regen niet warmer dan een graad of 13. Boven land staat een matige wind uit het oosten. Langs de noordkust is de wind (vrij) krachtig (windkracht 5-6).
Vanavond komen er in het hele land onweersbuien voor. Plaatselijk kunnen hierbij windstoten van 60-70 km/u voorkomen. Ook kan er lokaal in korte tijd veel neerslag vallen en is er een kleine kans op hagel. De oostelijke wind is eerst matig, later wordt de wind zwakker. Langs de noordkust is de wind eerst nog vrij krachtig.

Komende nacht komen er op meerdere plaatsen buien voor, vooral eerst mogelijk met onweer. De minima liggen tussen 3°C in het zuidwesten en 9°C in het noordoosten. In het zuiden kan plaatselijk mist ontstaan. In het noorden staat een matige wind uit het oosten. Elders is er weinig wind.

Morgenochtend zal de eventuele mist in het zuiden spoedig verdwijnen. Verder zijn er eerst perioden met zon, later raakt het van het zuiden uit bewolkt. Er is weinig wind, maar in het Waddengebied en op het IJsselmeer staat een matige wind uit het zuidoosten.
Morgenmiddag is het bewolkt en trekt een gebied met regen over Nederland van zuid naar noord. De maxima lopen uiteen van 12°C in het zuidwesten tot 18°C langs de oostgrens. Er is weinig wind.
Morgenavond is het bewolkt en valt er in het noordoosten en oosten eerst nog regen. Later in de avond klaart het in het westen op. Er is weinig wind. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 21/04/2023 09.12 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio