14.5 C
De Bilt

Vanavond kans op een bui, morgenavond in het midden en zuiden regen

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanavond is er kans op een bui. De wind blijft uit het westen waaien en is zwak tot matig. In het Waddengebied en op het IJsselmeer blijft de wind vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Komende nacht komt er een enkele bui voor. De minimumtemperatuur ligt rond 12°C, vlak aan zee rond 15°C. Boven land komt de wind uit het zuidwesten en is matig. Langs de kust staat een vrij krachtige wind uit het noordwesten, langs de noordkust is de wind krachtig, windkracht 6.

Morgenochtend is er vooral in het noorden kans op een bui. In de rest van het land blijft het vrijwel droog en zijn er perioden met zon. De wind gaat uit het westen waaien en neemt toe naar matig boven land en vrij krachtig langs de kust. Aan de noordkust is de wind krachtig, windkracht 6.
Morgenmiddag is er een afwisseling van zon en bewolking en plaatselijk komt een bui voor. Aan het eind van de middag gaat het in het zuidwesten regenen. Elders blijft het nog grotendeels droog. De maximumtemperatuur ligt rond 19°C. De wind waait uit het westen, is matig boven land en krachtig langs de kust, windkracht 6.
Morgenavond raakt het in het midden en zuiden bewolkt en gaat het regenen. Vooral in het midden en oosten kan plaatselijk 20 mm regen vallen. In het noorden zijn er opklaringen maar kan er ook nog steeds een bui voorkomen. De wind uit west tot noordwest neemt in de loop van de avond af. Behalve aan de noordkust, daar blijft de wind (vrij) krachtig, windkracht 5 of 6. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 07/08/2023 18.24 uur LT

  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio