7 C
De Bilt

Vanavond regen, morgen eerst buien met windstoten, later zon

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen van kracht.

Vanavond regent het op veel plaatsen. Van het zuiden uit komen er wel droge perioden. Plaatselijk komt er mist voor. Er staat een zwakke tot matige wind uit een zuidelijke richting.

Komende nacht regent het aanvankelijk nog in het oosten, maar geleidelijk wordt het op de meeste plaatsen droog. in het noorden komt plaatselijk mist voor. Later in de nacht kunnen er in het westen van het land enkele buien vanaf zee binnentrekken. De minimumtemperatuur ligt tussen 6°C in het Waddengebied en 9°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is boven land overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer neemt de wind toe naar vrij krachtig tot krachtig, windkracht 6.

Morgenochtend is het overwegend bewolkt met plaatselijk een bui. Op enkele plaatsen is de zon even te zien. Een volgend gebied met buien bereikt de westkust halverwege de ochtend en trekt vervolgens oostwaarts. Bij deze buien komen windstoten voor, die aan de kust zwaar (rond 75 km/uur) kunnen zijn. De zuidwestelijke wind is boven land matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, langs de westkust mogelijk korte tijd hard, windkracht 7. In het westen draait de wind aan het einde van de ochtend naar west.
Morgenmiddag trekt het gebied met buien verder oostwaarts en verlaat het land halverwege de middag. Bij de buien komen windstoten voor. Daarna breekt van het westen uit de zon op steeds meer plaatsen door. De temperatuur daalt van ongeveer 10°C aan het begin van de middag naar ongeveer 5°C aan het einde van de middag. De wind wordt overal westelijk en is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.
Morgenavond zijn er brede opklaringen. In het noordelijk kustgebied neemt de kans op een bui toe. De wind komt uit west tot zuidwesten en is boven land matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, later krachtig. Aan het einde van de avond komt in het noordwestelijk kustgebied mogelijk een harde wind te staan, windkracht 7. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 25/12/2022 18.19 uur LT

   

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio