15.6 C
De Bilt

Vanavond (zware) onweersbuien

Verwachting voor vandaag en morgen

Vanavond komen verspreid over het land enkele zware onweersbuien voor, plaatselijk met grote hagel en (zware) windstoten. De buien bewegen noordwaarts en verlaten het noordoosten aan het einde van de avond. Van het zuiden uit klaart het dan breed op. In het noorden is de wind oost tot noordoost en zwak tot matig, in het Waddengebied vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft. Elders is de wind veranderlijk.

Komende nacht zijn er brede opklaringen en blijft het op de meeste plaatsen droog. In de loop van de nacht komt er in het westen geleidelijk meer bewolking. De minima liggen tussen 14°C aan de westkust en 19°C in het oosten. De wind draait overal geleidelijk van zuidoost naar zuidwest en neemt langs de westkust toe naar vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft, mogelijk hard, 7 Bft.

Zaterdagochtend is er vooral in de noordwestelijke helft bewolking, in het oosten en zuidoosten schijnt de zon. In de middag breekt ook in het westen en noorden de zon weer door. Het blijft overal droog. De maximumtemperatuur ligt tussen 17°C in het noordwestelijk kustgebied en 28°C plaatselijk in het zuidoosten. De wind is zuidwest en matig, aan de kust eerst krachtig en aan de noordwestkust mogelijk hard. In de middag draait de wind naar noordelijke richtingen en neemt af naar zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 18/06/2021 18.09 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio