12.7 C
De Bilt

Vandaag af en toe (onweers)buien, maandag perioden met zon

Verwachting voor vandaag en morgen

Het is bewolkt en een gebied met buien boven de westkust trekt noordoostwaarts over het land. Bij de buien komt plaatselijk onweer voor. In het zuidoosten en oosten komen opklaringen voor en blijft het voorlopig droog. De minimumtemperatuur ligt tussen 13°C in het noorden en 18°C in het zuiden van Limburg. De wind is noordelijk en overwegend matig, 3-4 Bft, aan de westkust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft, langs de zuidwestkust eerst mogelijk hard, 7 Bft.

Overdag is het half tot zwaar bewolkt met vooral in de middag enkele (onweers)buien. Aan het einde van de middag breekt in het zuiden de zon even door. In de avond komt lokaal nog een enkele bui voor, mogelijk ook met onweer. De maximumtemperatuur ligt tussen 16°C in het noordelijk kustgebied en lokaal 25°C in Zuid-Limburg. De wind is noordelijk en overwegend matig, langs de zuidwestkust soms vrij krachtig.

In de nacht naar maandag is het aanvankelijk zwaar bewolkt en valt er lokaal lichte regen. In de tweede helft van de nacht klaart het van het noordwesten uit geleidelijk op, in het zuiden van Limburg is echter nog een (stevige) onweersbui mogelijk. De minimumtemperatuur ligt rond 12°C, in het noorden enkele graden lager. De noordelijke wind is landinwaarts zwak tot matig en langs de zuidwestkust af en toe vrij krachtig.

Maandagochtend is er een afwisseling van zon en wolkenvelden. In de middag klaart het geleidelijk steeds verder op. Het blijft droog. De maximumtemperatuur ligt tussen 16°C in het noordelijk kustgebied en 23°C in het zuidoosten. De noord- tot noordwestenwind is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 19/06/2022 03.38 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio