14.2 C
De Bilt

Vandaag af en toe zon en tot de avond overwegend droog. Morgen veel regen

kaart verwachtingen Vandaag dagVerwachting voor vandaag en morgen

In het noordwesten is het overwegend bewolkt, elders wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Met name in het oosten is er een kleine kans op een bui. Vanavond zijn er in het noorden nog enkele wolkenvelden, elders is het vrij helder. Later in de avond neemt de bewolking van het zuiden uit toe en kan er in het zuidoosten al een bui voorkomen, mogelijk met onweer. De maxima lopen uiteen van 19°C in het noordwesten tot 26°C plaatselijk in het zuidoosten. Op de Wadden is het met ongeveer 16°C aanmerkelijk koeler. De wind is meest matig en komt uit westelijke richtingen. Van het noordwesten uit wordt de wind in de loop van de middag noordelijk. In de avond wordt de wind noord tot noordoost en neemt deze in de kustgebieden toe naar krachtig.

Komende nacht raakt het van het zuidoosten uit overal bewolkt en gaat het regenen. Soms kan het stevig doorregenen en in het uiterste oosten is ook onweer mogelijk. De minimumtemperatuur ligt rond 14°C, in het zuidoosten rond 17°C. De wind is noordoost en matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, 5-6 Bft.

Maandag overdag is het bewolkt en regent het geruime tijd. Op de meeste plaatsen valt 20-40 mm regen, plaatselijk kan meer dan 50 mm vallen. Pas in de avond wordt het van het zuiden uit droger en klaart het hier en daar op. Overdag wordt het niet warmer dan ongeveer 15°C, in het uiterste zuidoosten ligt de temperatuur enkele graden hoger. De wind is noordoostelijk en matig boven land, langs de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig. In de avond draait de wind naar noordwest en neemt iets af. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 20/06/2021 15.02 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio