11.6 C
De Bilt

Vandaag een enkele bui, maandag veel regen

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er staan geen waarschuwingen uit.

Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt en komt er eerst in het westen een plaatselijke bui voor. In de loop van de ochtend zien we geleidelijk wat meer buien, vooral in de noordelijke helft van het land. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan de westkust vrij krachtig tot krachtig.
Vanmiddag trekken de buien boven het oosten weg en is de zon steeds vaker te zien. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 19°C in het noorden tot 22°C in het zuidwesten. De wind draait naar het westen en is matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, windkracht 6.
Vanavond neemt van het westen uit de bewolking toe en gaat het op steeds meer plaatsen regenen. De wind draait naar het zuidwesten en neemt af naar zwak tot matig, langs de westkust blijft deze vrij krachtig tot krachtig.

Komende nacht trekt de regen naar het noordoosten over het land, daar regent het van tijd tot tijd stevig door. Het koelt af naar ongeveer 16°C. De zuidwestenwind is matig, langs de kust en boven het IJsselmeer krachtig, kracht 6.

Morgenochtend is het bewolkt en zijn er vooral in de noordelijke helft perioden met regen. De zuidwestenwind is matig, langs de kust en boven het IJsselmeer krachtig, kracht 6. Langs de westkust af en toe hard, kracht 7.
Morgenmiddag is het grijs en regent nagenoeg overal, vooral in de noordelijke helft kan er veel neerslag vallen. De maximumtemperatuur ligt rond 19°C. De wind is zuidwestelijk en landinwaarts matig, langs de kust en boven het IJsselmeer krachtig, kracht 6. Langs de westkust af en toe hard, kracht 7.
Morgenavond is het bewolkt en regent het op veel plaatsen. Later wordt het in het noordwesten geleidelijk droog. De zuidwestenwind neemt langs de kust geleidelijk af naar vrij krachtig, landinwaarts is de wind meest matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 30/07/2023 05.56 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio