19.2 C
De Bilt

Vandaag en morgen stevige (onweers)buien

Verwachting voor vandaag en morgen

In het oosten schijnt nog af en toe de zon, elders is het overwegend bewolkt en zijn er verspreid enkele regen- en onweersbuien aanwezig. Deze buien trekken in de loop van de middag en avond langzaam oostwaarts en kunnen vooral in het noordoosten stevig uitpakken. Lokaal kan in korte tijd veel neerslag vallen en is er een kans op hagel. Later vanavond doven de buien grotendeels uit en klaart het in het oosten af en toe op. De maxima lopen uiteen van 21°C langs de kust tot lokaal nog 25°C in het (noord)oosten. De zuidelijke wind geleidelijk naar westelijke richtingen en is overwegend matig.

Komende nacht is er vrij veel bewolking en vooral in het noorden van het land kan nog een enkele bui overtrekken. Later in de nacht klaart het van het zuidwesten geleidelijk op. De minima liggen rond 16 °C. De zuidwestelijke wind is zwak tot matig, langs de zuidwestkust later mogelijk vrij krachtig, 5 Bft.

Morgenochtend is het overwegend droog en schijnt af en toe de zon. In de loop van de dag neemt de bewolking weer toe en ontstaan er opnieuw (onweers)buien, die van zuidwest naar noordoost over het land trekken. Lokaal kunnen deze buien stevig uitpakken met lokaal veel neerslag in korte tijd, ook hagel en windstoten zijn dan niet uitgesloten. In de avond nemen de buien geleidelijk in aantal en activiteit af. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C langs de kust tot 23°C lokaal in het zuidoosten en oosten. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer soms vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 26/07/2021 15.53 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio