17.4 C
De Bilt

Vandaag en morgen wisselvallig

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Morgenmiddag in het zuidoosten en oosten code geel voor (onweers)buien met hagel en windstoten tot 70 km/uur.

Vanmiddag zijn er flinke zonnige perioden en blijft het op veel plaatsen droog. Alleen in het noordoosten en oosten komen eerst nog enkele buien voor. Aan het einde van de middag neemt de bewolking in het zuidwesten toe. De maximumtemperatuur ligt tussen 10°C in het noorden tot 13°C in het zuiden. De wind komt uit het westen en is matig tot vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied mogelijk krachtig, kracht 6.
Vanavond neemt de bewolking in de zuidwestelijke helft van het land verder toe, elders zijn er nog opklaringen. Aan het einde van de avond gaat het in het zuidwesten regenen. De wind gaat in de loop van de avond uit het zuiden waaien en is zwak tot matig, langs de kust mogelijk vrij krachtig.

Komende nacht trekt een gebied met regen van zuidwest naar noordoost. Aan het einde van de nacht wordt het in het zuidwesten droog. De minimumtemperatuur ligt tussen 5°C in het noordoosten en 8°C in het zuidwesten. De wind komt uit het zuidoosten en is meest matig, langs de kust en boven het IJsselmeer en het Waddengebied vrij krachtig tot krachtig, kracht 6. In de loop van de nacht draait de wind in het zuidwesten naar een westelijke richting.

Morgenochtend regent het in de oostelijke helft van het land. In het westen en zuidwesten komen opklaringen voor en is het zonnig. Aan het einde van de ochtend wordt het ook in het oosten droog en is de zon af en toe te zien.
De wind draait in de loop van de ochtend overal naar een westelijke richting is matig, in de kustgebieden vrij krachtig.
Morgenmiddag trekt er een gebied met regen- en onweersbuien van west naar oost over het land. Vooral in de zuidoostelijke helft kunnen deze buien stevig zijn met kans op hagel en windstoten van tot 70 km/uur. De maximumtemperatuur ligt tussen 10°C in het noorden tot 13°C in het zuidoosten. De wind is zuidwestelijk en is zwak tot matig, aan het einde van de middag in het zuidwesten vrij krachtig tot krachtig.
Morgenavond is het half bewolkt en komen er in het zuiden en oosten nog enkele buien voor, mogelijk met hagel, onweer en windstoten van ca. 60 km/uur. In de eerste helft van de avond verdwijnen de buien en zijn er op de meeste plaatsen opklaringen. Aan het einde van de avond neemt de bewolking toe en gaat het in het westen regenen. De wind gaat in de loop van de avond uit het zuiden waaien en neemt toe naar matig tot vrij krachtig. Langs de kust, boven het IJsselmeer en de Wadden wordt de wind vrij krachtig tot krachtig en aan het einde van de avond tijdelijk hard. Langs de westkust kunnen dan zware windstoten voorkomen van 75 km/u. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 11/04/2023 13.29 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio