2.1 C
De Bilt

Vandaag geregeld buien, komende nacht kans op gladheid

Verwachting voor vandaag en morgen

Vanochtend komt er in het midden van het land aanvankelijk plaatselijk (dichte) mist voor, deze lost spoedig op. Verder is er veel bewolking bewolking en buien in de kustprovincies trekken vanmiddag verder zuidoostwaarts over het land, aan de kust is daarbij een kans op onweer. In de loop van de middag wordt het van het noordwesten uit overwegend droog en later trekken van het noordwesten uit brede opklaringen het land binnen. In Zeeland blijft een winterse bui van zee mogelijk. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 3°C in het zuidoosten tot 7°C in het noordwestelijk kustgebied. In de avond kan het landinwaarts al snel licht gaan vriezen en neemt de kans op plaatselijke gladheid toe. De wind is boven land noordwestelijk en zwak tot matig, langs de kust en op het IJsselmeer staat er een (vrij) krachtige noordenwind, 5-6 Bft.

Komende nacht neemt vanuit het noorden de kans op winterse buien weer toe, in het oosten kan het daardoor tijdelijk glad worden en zijn ook mistbanken mogelijk. Daarnaast is er op veel plaatsen ook kans op gladheid door bevriezing van natte wegen. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt bij een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen west en noord. Langs de kust neemt de wind flink toe naar krachtig, tijdelijk hard, 7 bft.

Maandagochtend kan het eerst plaatselijk glad zijn. Daarna is af en toe de zon te zien en blijft het meest droog. Pas later op de dag neemt de kans op een bui vanuit het westen weer toe. Dieper landinwaarts kan daar weer natte sneeuw bij vallen. De middagtemperatuur ligt rond 6°C en de noordwestenwind is zwak tot matig, langs de kust vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 28/11/2021 09.21 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio