13.5 C
De Bilt

Vandaag in het midden en noorden bewolking, woensdag zonnig en warmer

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vannacht is het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 9°C. Er staat een zwakke tot matige wind uit een noord- tot noordoostelijke richting.

Vanochtend is het op veel plaatsen bewolkt, alleen in het zuiden schijnt de zon. In het noorden zou misschien wat lichte motregen kunnen vallen, elders is het droog. De noordoostenwind is matig, langs de kust vrij krachtig.
Vanmiddag breekt de zon weer wat vaker door, maar vooral in het noorden blijft er vrij veel bewolking aanwezig. De maximumtemperatuur varieert van 13°C op de Wadden tot plaatselijk 21°C in het zuidoosten. Het is droog. De noordoostenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, later langs de zuidwestkust mogelijk krachtig, 6 Bft.
Vanavond klaart het van het oosten uit op. Het blijft droog. De noordoostenwind is meest matig, langs de westkust vrij krachtig, langs de zuidwestkust mogelijk krachtig, 6 Bft.

Komende nacht is het droog. In het noorden en oosten kan zich plaatselijk een ondiepe mistbank vormen. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 5°C in het noordoosten tot plaatselijk 10°C in het zuidoosten. De noordoostenwind is overwegend matig, in het noordoosten staat weinig wind.

Morgenochtend is het zonnig, alleen in het Waddengebied drijft er soms bewolking vanaf zee binnen. Er staat een matige noordoostenwind.
Morgenmiddag zijn er flinke zonnige perioden, al blijft het noordelijk kustgebied gevoelig voor bewolking vanaf zee. Met maximumtemperaturen van 18 tot 25°C wordt het een stuk warmer, alleen op de Wadden blijft het met 15°C koel. De noordoostenwind is matig, langs de westkust vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft.
Morgenavond verandert er weinig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 30/05/2023 03.43 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio