13.8 C
De Bilt
dinsdag, 28 mei 2024

Vandaag (onweers)buien. Vannacht kans op mist, morgen meest droog

kaart verwachtingen Vandaag dagVerwachting voor vandaag en morgen

In het Waddengebied schijnt op veel plaatsen de zon en blijft het overwegend droog. Verder is het half tot zwaar bewolkt en trekken enkele flinke regen- en onweersbuien van west naar oost over het land, plaatselijk met hagel en veel regen in korte tijd. Later in de middag en in de avond neemt de buiigheid van het noordwesten uit af en komen er opklaringen. De maximumtemperatuur ligt rond 15°C. De zwakke tot matige wind is eerst zuidwestelijk, later op de dag draait de wind naar west tot noordwest.

Komende nacht zijn er flinke opklaringen en ontstaat landinwaarts op meerdere plaatsen (dichte) mist. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 4°C plaatselijk landinwaarts tot 10°C aan de kust. De wind is zwak uit westelijke richtingen.

Morgenochtend lost de mist op en is het wisselend bewolkt. In de middag is er eerst wat meer ruimte voor de zon, later neemt de bewolking van het zuidwesten uit weer toe en is er een enkele bui mogelijk. De maximumtemperatuur ligt tussen 13°C aan de noordwestkust en 17°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind wordt matig, langs de westkust wordt de wind in de loop van de avond vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 19/05/2021 10.24 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio