7.8 C
De Bilt

Vandaag perioden met regen, donderdag nog enkele buien en ook af en toe zon

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vannacht zijn er in het hele land perioden met regen en motregen. De temperatuur ligt rond 7°C en loopt de komende uren enkele graden op. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is matig tot (vrij) krachtig. Aan de kust is de wind hard tot stormachtig met windkracht 7 tot 8 en zijn er zware windstoten van 75-90 km/uur mogelijk. Aan het einde van de nacht neemt de wind overal wat af.

Vanochtend is het bewolkt en valt er van tijd tot tijd regen en motregen. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6. In de loop van de ochtend neemt aan de westkust de wind toe naar hard, windkracht 7.
Vanmiddag is het bewolkt en kan het tijdelijk even droog worden, maar later in de middag bereikt een volgend regengebied het westen. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind komt uit het zuidwesten en is boven land matig tot vrij krachtig en op het IJsselmeer en aan de kust krachtig, windkracht 6. Aan de westkust kan de wind ook af en toe hard zijn, windkracht 7.
Vanavond is het bewolkt en trekt een regengebied van west naar oost over het land. In de loop van de avond wordt het in het westen weer droog, hoewel er dan nog wel een enkele bui kan voorkomen. De zuidwestenwind is vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7. In het noordelijk kustgebied kan het later tijdelijk stormachtig waaien met windkracht 8 en komen zware windstoten voor van 75-90 km/uur.

Komende nacht trekken buien over het land. De minimumtemperatuur ligt rond 8°C. De zuidwestenwind is boven land overwegend vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, windkracht 6 à 7.

Morgenochtend overheerst de bewolking en komen er enkele buien voor. De zuidwestenwind blijft boven land overwegend vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7.
Morgenmiddag komen er nog steeds enkele buien voor, later in de middag beperken de buien zich tot het zuiden en zuidoosten. Soms is er ook wat ruimte voor de zon. De middagtemperatuur wordt ongeveer 10°C. De wind komt uit zuidwest en neemt geleidelijk af naar matig boven land en vrij krachtig tot krachtig langs de kust en op het IJsselmeer.
Morgenavond zijn er in het hele land enkele buien mogelijk, plaatselijk met onweer. De zuidwestenwind blijft boven land matig, langs de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 28/12/2022 03.00 uur LT

    

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio