20.3 C
De Bilt

Vandaag perioden met zon, maandag regenachtig

kaart verwachtingen Vandaag nachtVerwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vannacht valt in het zuidoosten af en toe nog lichte (mot)regen. In de kustgebieden kan een bui vanaf zee binnendrijven. Landinwaarts komen enkele mistbanken voor. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 4-5°C in langdurige opklaringen tot 12°C in het Waddengebied. De wind komt uit het noorden en is zwak tot matig.

Vanochtend schijnt de zon af en toe en valt er in de kustprovincies een enkele lichte bui. De noordelijke wind is zwak tot matig.
Vanmiddag is de zon van tijd tot tijd te zien en valt er vooral in het noorden en westen een enkele lichte bui. De middagtemperatuur komt rond 16°C uit. De wind draait van noord naar noordwest en is zwak tot matig.
Vanavond zijn er opklaringen, maar vanuit het westen neemt in de loop van de avond de bewolking toe. In het westen kan ook een enkele bui van zee binnendrijven. Verder is het droog. De wind draait naar west tot zuidwest en is zwak tot matig.

Morgennacht is het eerst vrijwel overal droog. In de loop van de nacht gaat het vooral in het noorden licht regenen. De minimumtemperatuur ligt tussen de 8°C in het zuidoosten tot 14°C vlak langs de kust. De wind komt uit het zuidwesten en neemt boven land toe naar matig. Langs de kust en op het IJsselmeer wordt de wind krachtig tot hard, 6-7 Bft.
Morgenochtend is het zwaar bewolkt en van het westen uit gaat het op steeds meer plaatsen regenen. Vooral in het westen kan het soms stevig doorregenen. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard langs de kust. In de loop van de ochtend draait de wind langs de westkust naar een westelijke richting en neemt daarbij wat in kracht af.
Morgenmiddag is het eerst zwaar bewolkt en zijn er perioden met regen. In de loop van de middag komt van het westen uit de zon af en toe tevoorschijn, maar ook dan zijn er nog buien mogelijk. Bij de buien is ook onweer mogelijk. Het wordt een koele dag met maximumtemperaturen van 11°C in het oosten en zuidoosten tot 15°C in het westen en noordwesten. De wind draait in de loop van de middag naar west tot noordwest en is matig, langs de kust vrij krachtig.
Morgenavond is het half tot zwaar bewolkt en vooral in de kustprovincies komen er buien voor. Boven land staat er een zwakke tot matige wind uit westelijke richting. Langs de kust staat er een vrij krachtige, langs de zuidwestkust krachtige wind uit west tot noordwest. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 25/09/2022 02.45 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag nacht kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio