-2.1 C
De Bilt

Vandaag perioden met zon, morgen regenachtig en koud

Verwachting voor vandaag en morgen

Het is overwegend zonnig op enkele dunne wolkenvelden na. In de loop van de dag neemt de bewolking van het zuiden uit langzaam toe en in de avond is er in het zuiden kans op een bui. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 14°C in het noordelijk kustgebied tot lokaal 20°C in het zuiden. De oost- tot noordoostenwind is matig. In de loop van de dag draait de wind naar een noord- tot noordoostelijke richting en neemt aan zee en boven het IJsselmeer toe naar vrij krachtig.

Komende nacht is het wisselend bewolkt en komen er in het midden en zuiden buien voor terwijl het (uiterste) noorden meest droog blijft. Met name in het zuiden kan er ook lokaal onweer bij de buien voorkomen. Het koelt af naar ongeveer 5°C in het noorden en 9°C in het zuidoosten. De noordoostelijke wind is landinwaarts zwak tot matig, aan zee en boven het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig.

Morgen overdag overheerst de bewolking en regent het op veel plaatsen van tijd tot tijd, in het zuidoosten zijn er eerst perioden met zon en valt de neerslag in de middag in de vorm van buien. In de loop van de middag wordt het van het zuidwesten uit droger en kan de zon vooral in Zeeland doorbreken. In de avond blijft het in het noordoosten nog af en toe regenen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van zo’n 9°C in het noordwesten tot lokaal 13°C in het zuidoosten. De wind is eerst zwak tot matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig, vanuit een noordelijke richting. In het zuidoosten is de wind zuidwestelijk. In de loop van de dag draait de wind overal naar een noordwestelijke richting en wordt overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In de avond neemt de wind iets af. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 28/04/2021 09.13 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio