14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Vandaag perioden met zon, zaterdag bewolkt met regen

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanochtend is het vrijwel overal droog met flink wat zon. In het zuidoosten en oosten komt eerst nog bewolking voor. In de loop van de ochtend ontstaan er ook elders meer wolken. De wind is westelijk en zwak tot matig.
Vanmiddag zijn er zonnige perioden. Op een enkele plek ontstaat een bui. De middagtemperatuur varieert van 20°C vlak aan zee tot 23°C verder landinwaarts. De wind komt uit west tot zuidwest en is matig, aan de zuidwestkust neemt de wind toe naar vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.
Vanavond zijn er eerst opklaringen en is er in de oostelijke helft nog kans op een bui. Van het westen neemt de bewolking geleidelijk toe. De wind komt uit west tot zuidwest en is zwak tot matig, aan de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6.

Komende nacht gaat het van het westen uit regenen. In het zuidoosten blijft het nog op veel plaatsen droog. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De zuidwestenwind is matig, vlak aan zee (vrij) krachtig.

Morgenochtend is het zwaar bewolkt met regen en motregen. De zuidwestenwind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig.
Morgenmiddag is het zwaar bewolkt met regen en motregen. De middagtemperatuur varieert van 18°C langs de kust tot 21°C in het zuiden. De zuidwestenwind is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer soms vrij krachtig.
Morgenavond trekt de regen naar het oosten weg en zijn er opklaringen, wel kan er nog een enkele bui voorkomen. De west tot zuidwestenwind is matig, in het noordelijk kustgebied vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 30/06/2023 05.10 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio