10.7 C
De Bilt

Vandaag regenachtig, in het oosten eerst onweer. Vrijdag zonnig en droog

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
In het uiterste noordoosten van het land enkele stevige (onweers)buien waarvoor code geel van kracht is.

Vannacht regent het af en toe en vooral in het (noord)oosten komen er enkele onweersbuien voor, waarbij plaatselijk veel regen kan vallen en lokaal hagel kan voorkomen. De minima liggen rond 17°C. Er is weinig wind, aan de zuidwestkust staat later een matige noordwestenwind.

Vanochtend is het zwaar bewolkt met perioden met regen. In het oosten kan de neerslag buiig van karakter zijn en is er kans op onweer. Er staat een matige zuidwestenwind, aan de westkust een matige tot vrij krachtige noordwestenwind.
Vanmiddag is het op de meeste plaatsen bewolkt en valt er regen of motregen. In het noordoosten kunnen ook (onweers)buien tot ontwikkeling komen. In het zuidwesten wordt het geleidelijk droog. In het oosten kan er in totaal 20-30 mm regen vallen. Met middagtemperaturen van 18°C langs de kust tot 22°C langs de oostgrens is het vrij koel. Er staat een matige west- tot noordwestenwind, aan de kust en op het IJsselmeer is de wind (vrij) krachtig.
Vanavond is het bewolkt en in het noordoosten en oosten regent het eerst nog. Boven land is er weinig wind, aan de kust staat een matige noordenwind.

Komende nacht wordt het overal droog. Het koelt nauwelijks af, de minima liggen rond 14°C. Landinwaarts staat er weinig wind, langs de kust is de wind noordwest en matig.

Morgenochtend is het droog en breekt de zon steeds vaker door. De noordwestenwind is zwak, langs de noordkust matig.
Morgenmiddag schijnt de zon af en toe en blijft het droog. Het is vrij koel met maximumtemperaturen die uiteenlopen van 19°C in het noordwesten tot 23°C in het zuidoosten. De noord- tot noordwestenwind is zwak tot matig.
Morgenavond is het wisselend bewolkt en droog. Er staat weinig wind, in de kustgebieden draait de matige wind geleidelijk naar noordoost. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 21/07/2022 03.30 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio