15.7 C
De Bilt

Vandaag talrijke buien, plaatselijk met onweer, hagel en windstoten

kaart verwachtingen Vandaag dagVerwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Van het westen uit kans op onweer (code geel).

Vanochtend is er aanvankelijk veel bewolking en trekken er buien over de noordoostelijke helft. Ook in de westelijke kustprovincies komen buien voor, met kans op onweer, hagel en windstoten tot 60 km/u. Later breekt de zon ook af en toe door. Landinwaarts is er weinig wind, aan de kust staat een matige wind uit het zuiden.
Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt met talrijke buien. Landinwaarts kan er daarbij onweer voorkomen, met hagel en windstoten van 60 km/u. Plaatselijk kan 20 mm regen vallen. Tussendoor schijnt ook af en toe de zon. De maximumtemperaturen liggen rond 21°C. Langs de kust staat een matige wind uit het westen, landinwaarts is er weinig wind.
Vanavond komen er nog steeds buien voor, al worden het er geleidelijk minder. Er is weinig wind.

Komende nacht komen er vooral in de noordelijke provincies enkele buien voor. In de rest van het land blijft het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind is zwak tot matig uit west tot zuidwest, aan zee staat een matige wind uit west tot noordwest.

Morgenochtend zijn er perioden met zon. Vooral in de kustprovincies komt een enkele bui voor. In de kustgebieden staat een zwakke tot matige wind uit west tot noordwest. In het binnenland staat er weinig wind.
Morgenmiddag is er af en toe zon, maar verspreid over het land komen nog enkele lichte buien voor. De maximumtemperatuur ligt rond 21°C. De wind uit het noordwesten is zwak tot matig.
Morgenavond klaart het op en wordt het droog. De wind is zwak tot matig uit een richting tussen noord en west. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 27/08/2023 07.16 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio