19.1 C
De Bilt

Vandaag vooral in het zuiden tropisch warm, zaterdag in het zuidoosten heet

Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht neemt de bewolking verder toe, hoewel er ook enkele opklaringen zijn. Het blijft droog. De minimumtemperatuur ligt tussen 10°C plaatselijk in het noordoosten en 16°C aan de zuidwestkust. De wind is aanvankelijk zwak en veranderlijk maar wordt gedurende de nacht zuidoostelijk. Vlak aan zee neemt de wind toe naar zwak tot matig.

Vanochtend zijn er naast perioden met zon ook enkele wolkenvelden. In de middag wordt het overal zonnig. De maximumtemperatuur varieert van 25°C op de Wadden tot lokaal 32°C in het zuiden. De zwakke wind draait gedurende de dag van zuidoost naar zuid tot zuidwest en neemt toe naar matig.

In de nacht naar zaterdag is er weinig bewolking en blijft het droog. Het wordt een zwoele nacht met een minimumtemperatuur van 16°C in het noorden tot 20°C in het zuidoosten. De wind wordt geleidelijk zwak en is zuidwestelijk. In het noordwesten en noorden draait de wind later naar west tot noordwest.

Zaterdag overdag is het zonnig. De temperatuurverschillen tussen noord en zuid zijn groot. In het noorden wordt het 20 tot 26°C, in het midden rond 31°C en in het zuidoosten is het met ruim 35°C heet te noemen. Er wordt geen neerslag verwacht. De wind is zwak tot matig en in het zuidoosten zuidwestelijk, elders veranderlijk. M.u.v. het zuidoosten draait de wind later op de dag naar noordoost en neemt toe naar matig, in de kustgebieden en op het IJsselmeer naar (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 17/06/2022 02.12 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio