19 C
De Bilt

Vandaag vooral in het zuiden zon, morgen toenemende kans op (natte) sneeuw

kaart verwachtingen Vandaag dagVerwachting voor vandaag en morgen

Vanmiddag zijn er vooral in de noordelijke helft van het land wolkenvelden, in het zuiden is er redelijk wat ruimte voor de zon. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het noorden tot lokaal 13°C in het zuiden. In de avond neemt de bewolking toe en gaat het geleidelijk op steeds meer plaatsen regenen, hierbij is natte sneeuw niet uitgesloten. De wind is noord tot noordoost en neemt toe naar matig boven land, langs de westkust en op het IJsselmeer soms naar vrij krachtig, 5 Bft.

Komende nacht is er veel bewolking en valt er regen en natte sneeuw, lokaal zou het even wit kunnen worden. In het noorden, noordwesten en in het zuidoosten blijft het waarschijnlijk droog. De minimumtemperatuur ligt rond 1°C. De wind is noordoostelijk en matig boven land. Aan zee is deze vrij krachtig, maar in het noordelijk kustgebied neemt deze toe naar krachtig tot hard, 6-7 Bft. Daarbij is er een kans op zware windstoten van rond 75 km/uur.

Donderdag is er veel bewolking en valt er vooral in het noorden en oosten regen en natte sneeuw. In het noordoosten zou het in de loop van de middag mogelijk al lokaal wit kunnen worden. Elders is het overwegend droog en is de zon soms te zien, in de middag neemt in het westen de kans op een winterse bui toe. Donderdagavond breidt de neerslag zich van het noorden uit over het land en zal steeds meer overgaan in (natte) sneeuw. De sneeuw zal in de loop van de avond op steeds meer plaatsen kunnen blijven liggen en lokaal voor gladheid kunnen gaan zorgen. De maximumtemperatuur ligt tussen 2°C in het noordoosten en oosten tot lokaal nog 7°C in het westen, midden en zuiden van het land. De wind is noordoost en boven land zwak tot matig. Aan de kust en boven het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, 6-7 Bft, met daarbij in het noordelijk kustgebied een kans op zware windstoten van rond 75 km/uur. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 30/03/2022 12.42 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio