5.3 C
De Bilt

Vandaag vrij warm, meest droog en later zon. Donderdag onweer

kaart verwachtingen Vandaag dagVerwachting voor vandaag en morgen

Vandaag is er eerst vrij veel bewolking, maar in de middag komt er meer ruimte voor de zon. In de loop van de middag kan in het (uiterste) oosten lokaal een bui ontstaan. De middagtemperatuur ligt tussen 20°C aan zee en 27°C in het oosten van het land. De wind is zwak tot matig en draait van zuid naar west. In de avond wordt de wind oostelijk.

In de nacht naar donderdag is er eerst weinig bewolking, maar gedurende de nacht neemt van het westen uit de bewolking toe en kunnen in het westen enkele stevige (onweers)buien voorkomen, mogelijk met windstoten tot 60 km/uur. Het koelt niet verder af dan 17 graden. De wind is zuidelijk en zwak tot matig.

Donderdag overdag trekken de buien in de ochtend naar het noordoosten weg. Daarna breekt de zon door, maar in de middag ontstaan er vooral in het oosten stevige onweersbuien met kans op hagel, windstoten rond 60 km/uur en veel regen in korte tijd. De maximumtemperatuur ligt tussen 20°C aan zee tot 30°C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig en draait naar een westelijke richting waardoor het ‘s middags afkoelt. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 18/05/2022 05.45 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio