13.8 C
De Bilt

Vanmiddag en vanavond enkele regen- en onweersbuien

Verwachting voor vandaag en morgen

Er zijn perioden met zon en verspreid over het land ontstaan vanmiddag enkele buien. In de loop van de middag en vanavond komt er ook onweer bij de buien voor en kunnen in het zuiden en midden plaatselijk windstoten van 60-70 km/uur en ook hagel tot 1 cm voorkomen. De maximumtemperatuur ligt tussen 17°C en 20°C. De wind is zwak tot matig, eerst oostelijk maar later op de dag veranderlijk.

Komende nacht komen in het noorden nog enkele buien voor, mogelijk met onweer. Elders wordt het droog. Er zijn naast wolkenvelden ook enkele brede opklaringen, waarin vooral in het noorden en midden enkele mistbanken ontstaan. De minimumtemperatuur komt uit tussen 5°C en 10°C. In het noorden staat nauwelijks wind, in het zuiden een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Morgen is er af en toe ruimte voor de zon en komen er vooral in het noorden en oosten opnieuw buien voor, soms met onweer. In het zuiden blijft het grotendeels droog. In de avond verdwijnen de buien. De maximumtemperatuur ligt tussen 14°C in het noorden en 18°C in het zuidoosten. De wind is westelijk en zwak tot matig. (Bron:KNMI)

Uitgifte: 31/05/2022 11.19 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio