32 C
De Bilt
zaterdag, 13 augustus 2022

Vanmiddag en vanavond vooral in de zuidelijke helft een (onweers)bui

Verwachting voor vandaag en morgen

Het is vrijwel overal onbewolkt, alleen in het uiterste zuiden komen eerst wolkenvelden voor met in Zeeland lokaal wat regen in de eerste uren. De temperatuur daalt naar waarden tussen 10°C in het noorden en 15°C in het zuiden. De wind is zwak tot matig en komt uit oost tot noordoost.

Overdag is het aanvankelijk overal zonnig. In de loop van de middag neemt in de zuidelijke helft de bewolking toe en komt er plaatselijk een (onweers)bui tot ontwikkeling, mogelijk met windstoten rond 60 km/u en kleine hagel. Later op de avond neemt de kans op een (onweers)bui ook in het oosten en noorden geleidelijk toe. De maximumtemperatuur ligt tussen 25°C aan zee en 31°C in het oosten. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuidoosten. In de avond staat er een zwakke wind uit verschillende richtingen.

In de nacht naar vrijdag komen er vooral in het noorden en oosten onweersbuien voor, lokaal met veel regen. De minimumtemperatuur ligt rond 17°C. Er staat een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen zuidoost en zuidwest.

Vrijdag overdag regent het vooral in de noordoostelijke helft nog flink door. Onweer is nog steeds mogelijk. In de rest van het land is het waarschijnlijk droger. In de loop van de middag bereiken nieuwe regen- en onweersbuien het zuiden. Deze buien trekken noordoostwaarts over de zuidoostelijke helft. In de avond doven de buien uit. Uiteindelijk kan er vrijdag met name in de oostelijke helft op veel plaatsen 20-40 mm vallen, lokaal mogelijk nog meer. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 19°C op de Wadden tot plaatselijk 26°C in het zuiden. De wind draait via zuidwest naar west en is zwak tot matig. In de avond draait de wind naar zuid en neemt landinwaarts af naar zwak. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 23/06/2022 04.37 uur LT

  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio