2.2 C
De Bilt

Vanmiddag perioden met zon, vanavond in het oosten en noorden onweersbuien

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Vanavond in het oosten en noorden enkele stevige onweersbuien, code geel.

Vanmiddag zijn er perioden met zon. Het blijft op de meeste plaatsen nog droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 16°C op de Wadden tot 24°C plaatselijk in het oosten en zuidoosten. De wind komt uit noord tot noordoost en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.
Vanavond zijn er perioden met zon maar in het oosten ontstaan enkele stevige regen- en onweersbuien. De buien verplaatsen zich in de loop van de avond naar het noorden. Bij de buien is er kans op hagel en windstoten en plaatselijk kan wateroverlast ontstaan. De wind is noordelijk en zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer vooral eerst nog vrij krachtig.

Komende nacht komen er in het noorden en oosten enkele regen- en onweersbuien voor. Bij de buien zijn er hagel en windstoten mogelijk. Plaatselijk kan wateroverlast ontstaan. In opklaringen kan bovendien gemakkelijk mist ontstaan. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 11°C in het zuidwesten tot 16°C in het oosten. Er is weinig wind, aan zee en op het IJsselmeer staat een matige wind uit het noorden.

Morgenochtend is er in het noorden nog kans op een regen- of onweersbui. Elders is het droog en half tot zwaar bewolkt. Er is weinig wind, aan zee en op het IJsselmeer staat een matige wind uit noord tot noordoost.
Morgenmiddag is er in het uiterste oosten kans op enkele regen- of onweersbuien, mogelijk met hagel. Elders is het droog en zijn er zonnige perioden. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 15°C op de Wadden tot plaatselijk 24°C in het oosten. Er steekt een matige wind uit het noordwesten op.
Morgenavond is het droog en neemt de bewolking van het westen uit steeds verder toe. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige tot krachtige wind uit het noordwesten, windkracht 5-6. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 21/05/2023 13.34 uur LT

   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio