14.8 C
De Bilt

Vanmiddag van het noordwesten uit perioden met zon. Vannacht winterse buien

kaart verwachtingen Vandaag dagVerwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanmiddag breekt van het noordwesten uit op steeds meer plaatsen de zon door. In het zuiden en oosten valt eerst nog plaatselijk regen, elders is het droog. De middagtemperatuur ligt rond 8°C. De wind komt uit het noordwesten en is matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, in het Waddengebied later mogelijk hard, windkracht 7.
Vanavond neemt de kans op een enkele bui toe, eerst in het noordoosten, later juist in het zuidwesten. Bij een bui kan onweer, hagel en natte sneeuw voorkomen. Op de meeste plaatsen blijft het waarschijnlijk nog droog. De wind komt uit het westen en is matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig. In het Waddengebied komt enige tijd een harde noordwestenwind te staan, windkracht 7, met daar bij buien kans op (zware) windstoten rond 75 km/uur. Later in de avond neemt de wind weer wat af.

Komende nacht trekt een gebied met buien over het midden en zuiden van het land. Mogelijk heeft ook het noordoosten met een enkele bui te maken. Bij de buien komen natte sneeuw en plaatselijk ook hagel of een klap onweer voor. In het oosten en zuidoosten zou het plaatselijk even wit kunnen worden. De minimumtemperatuur komt uit rond 0°C. De wind komt uit het zuidwesten en is zwak tot matig. Langs de noordkust is de wind eerst nog (vrij) krachtig.

Morgenochtend is er in het zuiden bewolking en kan er eerst nog natte sneeuw vallen. In het midden en noorden is het droog en schijnt de zon. De wind komt uit het zuidwesten of westen en is matig. Langs de noordkust is de wind (vrij) krachtig, windkracht 5-6.
Morgenmiddag blijft het droog en zijn er zonnige perioden. De zuidwestenwind is matig, langs de noordkust vrij krachtig. De maximumtemperatuur wordt 8°C.
Morgenavond blijft het droog. De wind gaat uit het zuiden waaien en is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 14/03/2023 12.25 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio