12.2 C
De Bilt
donderdag, 30 maart 2023

Vannacht af en toe (mot)regen. Overdag enkele buien en vrij veel wind

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vannacht trekt een gebied met af en toe regen en motregen van noordwest naar zuidoost over het land. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 3°C plaatselijk in het oosten tot 7°C langs de westkust. De westelijke wind is matig, in het noorden vrij krachtig. Aan zee en boven het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Vanochtend valt er in het zuidoosten eerst nog regen. Verder zijn er perioden met zon en komen er vooral in het noorden en oosten enkele buien voor, mogelijk met korrelhagel of een klap onweer. De wind draait naar west tot noordwest en wordt matig tot krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7. In het noordelijk kustgebied kan de wind tijdelijk stormachtig zijn, windkracht 8, met daar later in de ochtend zware windstoten rond 80 km/uur.
Vanmiddag zijn er in het oosten eerst enkele buien. Later wordt het op de meeste plaatsen droog met geregeld zon. De maximumtemperatuur ligt rond 8°C. De wind komt uit west tot noordwest en is matig tot (vrij) krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7. Aanvankelijk kunnen er langs de noordkust nog zware windstoten rond 80 km/uur voorkomen.
Vanavond is het licht tot half bewolkt en vrijwel overal droog. De wind komt uit west tot noordwest en neemt af naar zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer naar matig tot vrij krachtig.

Komende nacht is het droog. De wind draait naar west tot zuidwest en is matig, aan zee vrij krachtig. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 6°C aan zee tot dicht bij het vriespunt in het oosten en zuidoosten.

Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt en plaatselijk valt regen of motregen. De wind komt uit zuidwest tot west en is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6.
Morgenmiddag is het eerst bewolkt en plaatselijk valt er regen. In de loop van de middag klaart het in het noorden en midden op en komt daar nog een enkele bui voor. De middagtemperatuur loopt uiteen van 6°C in het zuidoosten tot 9°C in het westen. De westenwind is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig en in het Waddengebied hard, windkracht 7.
Morgenavond komt er in het zuiden nog een bui voor, elders is het droog met opklaringen. De westelijke wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, in het noordelijk kustgebied mogelijk hard, windkracht 7.

Uitgifte: 30/01/2023 00.42 uur LT

  

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio