14.2 C
De Bilt

Vannacht bewolkt en in het zuiden lokaal mist, overdag perioden met zon

kaart verwachtingen Morgen nachtVerwachting voor vandaag en morgen

Het is vannacht op de meeste plaatsen bewolkt met in het noorden eerst af en toe lichte motregen. In het zuidoosten komen enkele opklaringen voor en deze breiden zich vannacht uit over het zuiden. Waar het opklaart kan mist ontstaan. De minima liggen tussen -1°C plaatselijk in het uiterste zuidoosten en 9°C in het noordelijk kustgebied. De wind is zwak tot matig uit zuid tot zuidwest.

In de ochtend lost eventuele mist in het zuiden op en breekt de zon van het zuiden uit door, in het noorden mogelijk pas in de middag. Wel blijft er soms wat hoge bewolking aanwezig. Aan het einde van de middag neemt van het westen uit de bewolking toe en vooral in de avond regent het van tijd tot tijd. De maxima liggen rond 10°C. De wind is zuid tot zuidwest en matig, in de loop van de dag aan de westkust (vrij) krachtig.

In de nacht naar zaterdag is het bewolkt en zijn er perioden met regen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het oosten tot 10°C langs de westkust. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In het westen draait de wind later in de nacht naar west.

Zaterdag overdag blijft het in de zuidelijke helft van het land overwegend bewolkt met van tijd tot tijd regen, vooral in de ochtend. In de noordelijke helft van het land wordt het overwegend droog en komt er plaatselijk wat ruimte voor de zon. De maximumtemperatuur komt rond 12°C uit. De wind draait in de loop van de dag van zuidwest naar noordwestelijke richtingen en is zwak tot matig. Langs de zuidwestkust is de wind nog lange tijd vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 12/11/2021 00.18 uur LT

kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio