1.7 C
De Bilt

Vannacht helder en droog. Overdag en donderdag buien en veel wind

Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht is het aanvankelijk overwegend helder en blijft het droog. In de loop van de nacht neemt in het westen en noordwesten de bewolking toe. Met minima van 16°C in Zeeland tot 13°C in het oosten blijft het zeer zacht. De zuidwestenwind is matig, boven het IJsselmeer en langs de kust (vrij) krachtig, 5-6 Bft.

De ochtend start wisselend bewolkt en van het westen uit trekken er enkele buien over. In de middag worden deze buien tijdelijk intensiever en is er ook onweer mogelijk. In de loop van de avond wordt het overwegend droog, later gaat het in het zuiden weer regenen. Het wordt overdag ongeveer 18°C. De zuidwestenwind is boven land matig en soms vrij krachtig, in de kustgebieden krachtig tot hard, 6-7 Bft. In de kustgebieden kunnen daarbij vooral later in de middag en aan het begin avond zware windstoten voorkomen tot ca. 80 km/uur.

De nacht naar donderdag regent het van tijd tot tijd stevig door en een enkele klap onweer is daarbij niet uitgesloten. De minima liggen rond 11 °C. De zuidwestenwind neemt in de loop van de nacht toe naar (vrij) krachtig boven land, langs de westkust en boven het IJsselmeer naar hard, mogelijk stormachtig, 7-8 Bft. Langs de westkust en bij buien boven land zijn er windstoten mogelijk van 75-90 km/u.

Donderdagochtend trekt de regen naar Duitsland weg. In de middag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af en trekken er vooral in het noorden buien over. De temperatuur blijft overdag steken bij 11-12 °C. De wind draait in de ochtend naar west tot noordwest en is matig tot vrij krachtig, langs de kust en boven het IJsselmeer hard, 7 Bft. Langs de kust zijn nog steeds windstoten mogelijk van 75-90 km/u. In de avond neemt de wind geleidelijk af. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 20/10/2021 00.03 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio