9.3 C
De Bilt

Vannacht helder, overdag zonnig en landinwaarts zomers warm

Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht is het helder en het koelt af naar ca. 8°C in het noorden en ca. 15°C aan zee. De wind wordt zuidoostelijk en is overwegend zwak, in de loop van de nacht wordt de wind in het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer matig.

Overdag schijnt de zon uitbundig, later drijft er in het noorden ook af en toe wat bewolking over. Het blijft droog. In de kustgebieden wordt het 20 tot 24°C, elders wordt het zomers warm met lokaal 29°C in het zuidoosten. De zwakke tot matige wind is eerst zuidelijk, wordt west in de middag en noord in de avond.

In de nacht naar dinsdag komt er op veel plaatsen sluierbewolking voor en van het noordwesten uit wordt het geleidelijk wisselend bewolkt. De minima liggen tussen 9°C in het noorden en 17°C in de kustgebieden. De zwakke, langs de westkust mogelijk matige, wind komt uit noord- tot noordoostelijke richtingen.

Dinsdagochtend is er vooral boven het midden en zuiden op veel plaatsen bewolking aanwezig. Elders is aanvankelijk sluierbewolking aanwezig, waar de zon geleidelijk steeds beter doorheen komt. In de middag komt er steeds meer zon. Het blijft vrijwel overal droog. In de kustgebieden wordt het 20 tot 22°C, in het zuiden en zuidoosten lokaal 26°C. De zwakke tot matige wind is eerst noord- tot noordoostelijk, en draait in de avond geleidelijk naar oost.

(Bron: KNMI)

Uitgifte: 13/06/2021 23.37 uur LT

  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio