12.2 C
De Bilt

Vannacht in de oostelijke helft kans op gladheid

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
In de oostelijke helft plaatselijk glad door ijzel of sneeuw (code geel).

Vannacht valt er overal af en toe regen. In de oostelijke helft van het land valt ook ijzel of sneeuw. Dit kan lokaal voor verraderlijk gladde wegen zorgen. De minimumtemperatuur ligt tussen de 5°C in het noordwestelijk kustgebied en -1°C in het zuidoosten van het land. De wind gaat uit het noordwesten waaien en is zwak tot matig. In de westelijke kustgebieden is de noordelijke wind af en toe krachtig, windkracht 6.

Vanochtend is het in het zuidoosten bewolkt met wat (natte) sneeuw. Daardoor kan het vooral in Zuid-Limburg nog glad zijn. In de rest van het land is er af en toe zon en blijft het op de meeste plaatsen droog. De wind komt uit een noordelijke richting en is matig, langs de kust af en toe vrij krachtig.
Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt en is er kans op een kortdurende, lichte bui. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het westen tot 1°C in Zuid-Limburg. De noordelijke wind is matig, langs de kust af en toe krachtig, windkracht 6.
Vanavond is het half tot zwaar bewolkt en blijft het op de meeste plaatsen droog. De noordelijke wind is matig, langs de kust af en toe krachtig, windkracht 6.

Komende nacht
Kan er heel lokaal een lichte bui voorkomen. De noordoostelijke wind is matig, vlak aan zee vrij krachtig. De minimumtemperatuur ligt rond de 2°C, langs de oostgrens rond het vriespunt.

Morgenochtend wordt het overal droog en komen van het noorden uit opklaringen binnen. De noordoostelijke wind is matig, langs de westkust en aanvankelijk ook de Wadden, vrij krachtig.
Morgenmiddag
Is het wisselend bewolkt met af en toe zon. De noordoostenwind is matig, langs de zuidwestkust vrij krachtig. De middagtemperatuur komt rond de 4°C uit.
Morgenavond
Is het wisselend bewolkt en droog. De noordoostenwind is matig.

Uitgifte: 26/01/2023 01.06 uur LT

    

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio