15.8 C
De Bilt

Vannacht in de zuidelijke helft lokaal mist. Overdag in het zuiden buien

Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht overheerst in het noorden en midden de bewolking en kan het in het midden en oosten plaatselijk af en toe regenen. In het zuiden komen opklaringen voor. In de zuidelijke helft van het land is het soms nevelig en vooral in het zuiden is het lokaal mistig. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 4°C in opklaringen in het uiterste zuiden tot 9°C in het midden van het land waar het bewolkt blijft. In de zuidelijke helft van het land is de wind zwak en veranderlijk, in het noorden staat er een zwakke tot matige noordelijke wind.

In de ochtend lost de eventuele mist op. Verder breekt de zon vooral in het zuiden van tijd tot tijd door. In de loop van de dag komen er in de zuidelijke helft buien tot ontwikkeling, plaatselijk met onweer en korrelhagel. De maximumtemperatuur varieert van 11°C op de Wadden tot lokaal 18°C in het zuidoosten. De wind wordt noordelijk en zwak tot matig, in het uiterste zuidoosten is de wind zuidwest.

In de nacht naar zaterdag is er veel bewolking en valt er nog een enkele bui. Vooral in het (noord)oosten komen er ook opklaringen voor waarin zich plaatselijk een mistbank vormt. De minima lopen uiteen van 3°C in het noordoosten tot 8°C in het zuiden. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen.

Zaterdag overdag overheerst de bewolking en komen er vooral in de middag en avond buien voor, in het oosten en noorden in de middag mogelijk met onweer en korrelhagel. De maxima lopen uiteen van 12°C langs de kust tot 16°C in het (noord)oosten bij een matige zuidwestenwind. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 14/05/2021 04.07 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio