13.9 C
De Bilt

Vannacht kans op mist, overdag buien en in het zuidoosten onweer

Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht is het half tot zwaar bewolkt met in het noorden en zuidoosten nog kans op een (onweers)bui. Vooral in het zuidwesten is er kans op mist van zee. Elders kunnen in opklaringen mistbanken ontstaan. Met minima van 16 of 17°C is het een zwoele nacht. Op de Wadden staat een matige noordoostenwind, elders is de wind zwak en veranderlijk. Vannacht is de wind zwak en draait deze naar een overwegend zuidwestelijke richting, maar in het westen en in het Waddengebied staat een matige tot vrij krachtige noordwestelijke wind.

Overdag is het overwegend bewolkt en ontstaan er geleidelijk enkele buien. In de middag kunnen deze met name in het oosten en zuidoosten lokaal gepaard gaan met onweer en hagel. De onweerskansen nemen in de avond af, maar er blijven buien aanwezig. De maxima liggen tussen 17°C op de Wadden en lokaal 25°C in het oosten. De wind draait naar richtingen tussen noord en noordwest en is in de kustgebieden en op het IJsselmeer matig tot vrij krachtig, landinwaarts matig.

In de nacht naar woensdag valt er op veel plaatsen regen en is het bewolkt. Het koelt af naar 13°C. De noordenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig. In het zuidoosten en oosten is de wind zwak en variabel.

Woensdag overdag is het bewolkt en regenachtig. Met name het noorden blijft kans houden op wat regen. Het is koel met 17°C.

De wind wordt overal noordwestelijk en matig. In de avond draait de wind naar west. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 28/06/2021 23.33 uur LT

  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio