Vannacht lokaal glad

Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht zijn er brede opklaringen, maar tevens trekken er ook winterse buien over het land trekken. Door winterse neerslag en bevriezing van natte wegen kan het op meerdere plaatsen glad worden. Later in de nacht klaart het in het noordoosten weer op en kan er daar lokaal (dichte) mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt tussen +2°C en -2°C. Boven land is de wind zwak en uit een westelijke richting. Langs de kust en op het IJsselmeer staat er een (vrij) krachtige noordenwind en kan tijdelijk toenemen naar hard, 7 Bft.

Vanochtend kan er vooral in het westen en zuiden een enkele (winterse) bui voorkomen, mogelijk wordt het in de Limburgse heuvels even wit. Verder kan het aanvankelijk ook nog plaatselijk glad zijn met in het oosten mogelijk (dichte) mist. Daarna is het op de meeste plaatsen droog met geregeld zon, in de middag kan er vooral in het westen weer een enkele lichte bui overtrekken. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. De noordwestenwind is zwak tot matig, langs de kust (vrij) krachtig.

In de nacht naar dinsdag raakt bewolkt en gaat het van het westen uit regenen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 5°C in het westen tot 1°C in het oosten. De (zuid)westelijke wind neemt flink toe en wordt matig tot vrij krachtig boven land en hard, 7 Bft, langs de kust.

Dinsdag overdag is het bewolkt en regent het af en toe. In de middag wordt het in het noorden droger en is mogelijk de zon even te zien. Met maximumtemperaturen tussen 7 en 10°C wordt het een stuk zachter dan afgelopen dagen. De westelijke wind waait stevig door en neemt pas in de loop van de dag wat af. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 29/11/2021 01.25 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio