17.4 C
De Bilt

Vannacht meest droog. In de middag en avond kans op onweersbuien

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Vanmiddag kans op stevige onweersbuien (code geel).

Vannacht is er in het zuidoosten kans op regen, misschien onweert het daarbij ook. In de rest van het land blijft het droog. In het noorden kan op een enkele plek mist ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 11°C in het noorden tot 18°C in het zuiden. Er is weinig wind.

Vanochtend is het vrij zonnig. Later in de ochtend neemt de bewolking toe en kan er in het (zuid)westen een enkele regen- of onweersbui voorkomen. De wind is zwak tot matig uit het zuidoosten.
Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt. Er kunnen enkele onweersbuien over het land trekken, maar het is nog onzeker waar de buien zullen voorkomen. Bij onweersbuien is er ook kans op hagel, windstoten en plaatselijk veel regen in korte tijd. De middagtemperatuur loopt uiteen van 23°C aan zee tot 28°C dieper landinwaarts. Er staat een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richtingen.
Vanavond is het wisselend bewolkt en kunnen er vooral in het zuidoosten enkele onweersbuien voorkomen, mogelijk met hagel en veel regen in korte tijd. De wind is zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen.

Komende nacht blijft het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur komt uit rond 17°C. Er is weinig wind, alleen langs de kust staat een matige wind uit het noordwesten.

Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt. Plaatselijk kan wat regen vallen. De wind wordt matig en draait naar het noordwesten.
Morgenmiddag is er slechts af en toe zon. Er komen enkele buien tot ontwikkeling, vooral in het oosten soms met onweer. Maar de buien zullen minder zwaar zijn dan op donderdag. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 19°C op de Wadden tot 25°C in het zuidoosten. De wind uit het noordwesten is matig.
Morgenavond kan er in het oosten nog een bui voorkomen, in het westen wordt het droog. De westenwind is matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 23/08/2023 22.20 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio