22.7 C
De Bilt

Vannacht op veel plaatsen (dichte) mist

kaart verwachtingen Vandaag nachtVerwachting voor vandaag en morgen

Vannacht komt op veel plaatsen mist voor, plaatselijk is deze verkeersbelemmerend met zichten van minder dan 200 meter. Langs de westkust komt een enkele bui voor. In de loop van de nacht trekken in het noordwesten geleidelijk wat meer buien vanaf de Noordzee het land op, hierbij is onweer niet uitgesloten. De minima liggen rond 4°C, in eventuele opklaringen in het (zuid)westen mogelijk lager en in het Waddengebied enkele graden hoger. Boven land blijft de wind zwak uit uiteenlopende richtingen, in het westelijke Waddengebied en langs de westkust wordt de wind noordwest en neemt toe naar matig tot vrij krachtig.

Overdag lost de mist langzaam op, het laatst in het oosten. In de kustprovincies is het wisselend bewolkt met vooral in de ochtend enkele buien, mogelijk met onweer. Ook in het zuiden kan ‘s ochtends wat lichte regen vallen. In de loop van de ochtend wordt het met uitzondering van Zeeland enige tijd droog. Later in de middag en in de avond trekken er geleidelijk weer enkele buien vanaf de Noordzee het land op. In het oosten en zuidoosten kan ‘s avonds opnieuw (dichte) mist ontstaan. De maxima lopen uiteen van 7°C daar waar de mist lang blijft hangen tot 11°C in de kustprovincies. De wind is noordwestelijk en zwak, aan de westkust matig, later op de dag mogelijk (vrij) krachtig.

In de nacht naar vrijdag is het wisselend bewolkt en trekken er enkele buien van noordwest naar zuidoost over het land. In het oosten en zuidoosten komt er plaatselijk ook (dichte) mist voor. de minimumtemperatuur loopt uiteen van 3°C in het oosten en zuidoosten tot 9°C langs de kust. De wind is west tot noordwest en is zwak tot matig, langs de westkust soms vrij krachtig.

Vrijdag overdag is er een afwisseling van zon en stapelwolken en komen er enkele buien voor. De maximumtemperatuur ligt rond 11°C. De west- tot noordwestenwind is zwak tot matig, langs de kust aanvankelijk vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 04/11/2021 01.37 uur LT

kaart verwachtingen Vandaag nacht kaart verwachtingen Vandaag dag kaart verwachtingen Morgen nacht kaart verwachtingen Morgen dag 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio