15.8 C
De Bilt

Vannacht opklaringen en lokaal mistbanken, in het noorden af en toe regen

Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht zijn er in het westen, midden en zuiden van het land opklaringen, in het noorden en oosten is er meer bewolking en in het noorden valt lokaal regen of motregen. Verder is het op veel plaatsen nevelig en lokaal komen mistbanken voor. De minimumtemperatuur loopt uiteen van rond het vriespunt in het zuiden tot 6°C onder de bewolking in het noorden en oosten. Er staat een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige westenwind. In het noordoosten is de wind aanvankelijk zwak en variabel.

In de ochtend komen er vooral in het zuidoosten nog enkele mistbanken voor, deze lossen echter snel op. Verder zijn er in de ochtend met name in de noordelijke helft van het land wolkenvelden, in de middag komt er op wat stapelwolken na meer ruimte voor de zon. Vooral in het noorden en noordoosten kan nog een enkele bui voorkomen. De maximumtemperaturen variëren van 10°C aan zee tot lokaal 14°C in het zuidoosten. In de ochtend staat er een zwakke wind uit westelijke richtingen, in de loop van de middag draait de wind naar noordwest en wordt overwegend matig.

In de nacht naar zondag hebben we een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen en blijft het op de meeste plaatsen droog. Mogelijk kan er in het zuidoosten nog een enkele mistbank ontstaan. Tijdens langdurige opklaringen komt de temperatuur nog dichtbij het vriespunt, langs de kust en onder de bewolking wordt het niet kouder dan ca. 5°C. De west- tot noordwestenwind is zwak tot matig, vlak aan zee matig, in het noordelijk kustgebied mogelijk af en toe vrij krachtig.

Zondag hebben we een afwisseling van zon en wolkenvelden, vooral in de noordelijke helft van het land kan nog een bui voorkomen. In de avond wordt het overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 8°C op de Wadden tot lokaal 12°C in het zuidoosten. De noordwestenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 01/05/2021 03.25 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio