12.8 C
De Bilt

Vannacht overwegend droog. Overdag zonnige perioden en kans op een bui.

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vannacht is het vrijwel overal droog. Aan het einde van de nacht neemt in het noordwesten de kans op een bui toe. Het koelt af tussen 9°C vlak aan zee tot lokaal 4°C landinwaarts. De wind uit het noordwesten is matig, aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig, windkracht 5.

Vanochtend schijnt de zon geregeld. In het noorden is er meer bewolking aanwezig. Er trekken enkele buien over het noorden, midden en oosten van het land. De wind uit het noordwesten is langs de noordkust vrij krachtig, windkracht 5 en elders matig.
Vanmiddag maken het noorden, midden en oosten nog kans op een bui. Verder is de zon geregeld te zien met vooral in het westen flinke zonnige perioden. Het wordt maximaal 13°C aan de kust tot plaatselijk 16° in het zuiden. De wind waait uit het noordwesten en is langs de noordkust vrij krachtig, windkracht 5, elders matig.
Vanavond valt er in het noordoosten mogelijk nog een bui. Verder blijft het droog en zijn er brede opklaringen. Landinwaarts neemt de wind sterk af. Aan de kust en boven het IJsselmeer is de wind uit het noordwesten overwegend matig en eerst nog vrij krachtig, windkracht 5.

Komende nacht valt er in het noordoosten af en toe regen. Het koelt af naar 9°C vlak aan zee tot plaatselijk 4°C in het zuiden. De noord(west)elijke wind is langs de noordkust eerst nog vrij krachtig, windkracht 5, voor de rest matig van kracht.

Morgenochtend blijft het droog en zijn er zonnige perioden. De noordenwind is matig.
Morgenmiddag is het zonnig en is het droog. Het wordt maximaal 12°C op de Wadden tot 16°C in het zuiden bij een matige noordenwind.
Morgenavond schijnt de zon eerst volop. Het blijft droog. De noord- tot noordoosten wind is matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 16/05/2023 03.59 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio