12.7 C
De Bilt

Vannacht plaatselijk (dichte) mist, overdag in het oosten enkele buien

Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
In het westen, midden en zuiden van het land komt plaatselijk dichte mist voor.

Vannacht komt er in het westen, midden en zuiden van het land plaatselijk dichte mist voor. Verder is het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noordoosten tot 13°C in het zuidoosten. In het noorden en noordoosten staat er een matige wind uit oostelijke richtingen, elders is er weinig wind.

Vanochtend komt er vooral in het westen, midden en zuiden eerst mist voor. Halverwege de ochtend verdwijnt de mist maar blijft er bewolking over. In het noorden en oosten schijnt de zon. Het op de meeste plaatsen droog. Er is weinig wind.
Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt. In het oosten ontstaan enkele buien, mogelijk met onweer. Aan de westkust kan plaatselijk mist voorkomen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 16°C langs de kust tot 21°C plaatselijk in het oosten. Er staat een zwakke wind uit richtingen tussen zuid en zuidwest.
Vanavond komen er in het oosten nog enkele buien voor, soms nog met onweer. Van het westen uit neemt de bewolking verder toe. Er staat weinig wind, aan zee is de wind zwak tot matig en komt uit het zuidwesten.

Komende nacht gaat het in het westen van het land regenen. De minimumtemperatuur ligt rond 12°C. Boven land staat er weinig wind, langs de kust staat er een matige wind uit het zuiden.

Morgenochtend breidt de regen zich van het westen uit geleidelijk uit over de rest van het land, alleen het uiterste oosten blijft nog droog. Er staat een matige wind uit zuidelijke richtingen.
Morgenmiddag is het bewolkt en val er overal regen, soms regent het flink door. De maximumtemperatuur ligt rond 14°C. Er staat een matige wind uit zuidelijke richtingen.
Morgenavond regent het in het hele land, in het zuiden en westen wordt het in de loop van de avond droog. De matige wind is eerst nog zuidelijk maar draait van het zuidwesten uit geleidelijk naar een westelijke richting. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 08/05/2023 03.36 uur LT

    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio